Лира Принт
Жил д'Амбра
Какъв психо-сексуален тип сте?
Предишна глава Начало Следваща глава

Вашите
психо-сексуални
тенденции


 

Изчислете сексуалния си коефициент

 

 

Каква е истинската ви сексуалност? Какъв е нейният дял в сърцето, мислите и тялото ви? Какво е значението й във вашия живот и в любовните ви истории? Дали сте по-скоро сексофоб, заспала... Или, точно обратното ­ сластолюбива, страстна ... А може би обсебена? Отговорете без да се замисляте на следващите въпроси, за да разберете повече за себе си и да подобрите своята сексуалност.

 

ПРЕБРОЙТЕ ТОЧКИТЕ СИ С ПОМОЩТА НА ТАБЛИЦАТА
ПО-ДОЛУ И ВИЖТЕ КОЙ Е ВАШИЯТ ПРОФИЛ.

 

1. За да покажете на някой мъж, че ви привлича, вие...

А. се изчервявате.

Б. го хващате за ръката.

В. подпъхвате презерватив в салфетката му в ресторанта.

2. В своите хард фантазии...

А. вашето гадже ви обладава насила в кабинката на асансьора.

Б. попадате на остров или кораб сама с много мъже.

В. правите любов във вана, пълна до горе с шампанско.

3. Какво гледате първо у един мъж:

А. очите.

Б. усмивката.

В. фигурата.

Г. ръцете.

Д. дупето.

Е. походката.

4. Качеството, което държите да притежава един мъж е:

А. вярност.

Б. чувство за хумор.

В. интелигентност.

Г. щедрост.

Д. галантност.

Е. енергичност.

5. Недостатъкът, който не бихте могла да приемете:

А. липсата на хигиена.

Б. грубостта.

В. егоизмът.

Г. скъперничеството.

Д. подлостта.

Е. ревността.

6. Бихте зарязали веднага един мъж, ако той:

А. се оригва.

Б. бърка името ви.

В. непрекъснато ви говори за бившите си гаджета.

Г. непрекъснато тича след други жени.

Д. забравя за рождения ви ден.

Е. постоянно ви дава за пример майка си.

7. Във фантазиите си най-често си се представяте като:

А. Скарлет О‘Хара

Б. Лолита.

В. Емануела.

8. За да ви съблазни, един мъж трябва...

А. да ви обсипва с цветя.

Б. да ви се обясни в стихове.

В. да ви подари фино бельо.

Г. да ви се обажда по сто пъти на ден.

Д. да се прави, че не ви забелязва.

Е. да ви хваща за дупето.

9. След като сте правили любов, мразите той...

А. да заспива, без да обели и дума.

Б. да си заминава.

В. да каже “Щастлива ли си сега?”

Г. да си пали цигара.

Д. да побърза да вземе продължителен душ.

10. Съжалявате:

А. че не винаги имате достатъчно желание за секс.

Б. че вашето гадже настоява, когато вие нямате желание.

В. че той не прави по-често секс с вас.

Г. че сте правила секс повече пъти, отколкото наистина сте имала желание.

11. Мастурбирате...

А. от време на време.

Б. само когато в живота ви няма мъж.

В. всеки ден.

Г. никога.

12. Загубихте девствеността си...

А. на 15 (или по-рано).

Б. на 16.

В. на 17.

Г. на 18.

Д. на 19.

Е. на 20 (или повече).

13. Първият път...

А. изобщо не бяхте влюбена.

Б. бяхте малко или достатъчно влюбена.

В. бяхте много или страстно влюбена.

14. През последните дванадесет месеца сте правила любов...

А. с един и същи мъж.

Б. с гаджето си и още един-двама.

В. с много различни мъже.

Г. с никого.

15. Последният път, когато с удоволствие правихте любов:

А. тази сутрин.

Б. вчера.

В. преди по-малко от седмица.

Г. преди по-малко от месец.

Д. преди повече от месец.

16. Със сигурност ще зарежете мъж, който...

А. ви тормози.

Б. си има любовница.

В. има хомосексуални наклонности.

Г. кара ви да влизате в много дългове.

Д. ще стане дебел.

17. Когато достигате на седмото небе:

А. винаги е много силно усещане.

Б. често пъти едновременно с другия.

В. само от време на време.

Г. никога.

 

8 точки или по-малко...

Сексофоб

Никога не сте си падала особено по секса (поради липса на интерес, въодушевление, удоволствие). Вие влизате в групата на онези 30 % от жените, които никога не са получавали оргазъм ­ или много рядко; или попадате в групата на жените, които се смятат за фригидни. А може би в този момент вие сте частично (или окончателно) лишена от еротично усещане, поради липса на желание.

 

Вашият проблем

Вие никога не сте имала истинско желание ­ или вече го нямате. Била сте отвратена от първото изживяване, което е било истинска катастрофа. Или пък вече сте уморена от прекалено много сексуални връзки, в които не е имало любов... Сега, повече или по-малко съзнателно, вие отъждествявате сексуалността с нещо мръсно и срамно. За вас сексът и нежността много често не са свързани помежду си.

 

Вашите решения

1) Ако никога не сте имала желание.

Желанието преминава първо през главата. То е въпрос на мозъчна химия. Какво убива желанието? Липсата на удоволствие. Преоткрийте пътя към удоволствието и автоматично ще преоткриете желанието. Казвате си, че не е никак лесно. Грешите. Желанието е въпрос и на добра воля. Да го имате желание зависи от вас. Затова трябва да забравите предразсъдъците си по отношение на секса, да се съгласите да си дадете още една възможност и да преминете през нежността и любовта, за да възстановите връзката помежду им. А след това, както казват, апетитът идва с яденето.

2) Ако почти никога не изпитвате тръпка.

Тръпката е нещо, което се случва с вашето тяло. Ако често пъти сте “фригидна”, това означава, че сте прекалено “отделена” от тялото си. Затова, преди всичко, трябва отново да добиете власт над него. По какъв начин? Например чрез практикуването на редовни физически упражнения или като редувате горещина и студ. Отидете на сауна или се потопете в гореща вана (горещината освобождава ендорфините, които осигуряват удоволствието), а след това се пъхнете под леден душ. Няма по-добра рецепта от тази за бързо възвръщане на усещанията.

 

Между 9 и 14 точки...

Заспала

Вашият сексуален коефициент се вписва в нормата. Вие сте в групата на онези 64 % от жените, които смятат, че правенето на любов веднъж седмично е напълно достатъчно да осигури благоденствието. Както и на 34 % от французойките, които смятат, че да си похапват шоколад е далеч по-сигурно удоволствие от секса. Като цяло, вие сте достатъчно доволна от сегашния си сексуален живот, дори и ако понякога съжалявате, че нямате по-често желание за секс.

 

Вашият проблем

Със или без мъж до себе си, вие сте затворена в една сексуална рутина. Оставила сте животът в стил “от работа в къщи” да убие лудите ви желания. Сега вече нямате достатъчно време, желание, енергия... В една по-далечна перспектива рискувате да загубите изцяло интереса си към секса и да видите как щастието на двойката ви излита през комина.

 

Вашите решения

За да съществува, желанието има нужда от фантазии и от липса. Това се вижда най-добре в началото на една връзка, когато във всички посоки хвърчат искри. След това, когато сексуалната винеобходимост е задоволена, се настанява рутината и желанието започва да се изпарява. Как да разпалите отново връзката си и да възобновите страстта, без за тази цел да се хвърлите в прегръдките на първия срещнат или да си намерите любовник, за да привнесете малко пикантност във взаимоотношенията си? Като начало ­ престанете да оставате пасивна пред това, което се случва. Когато не правите нищо и се оставяте на течението да ви носи, вие автоматично позволявате на всекидневието да убие вашето желание. Единственият начин да го избегнете, е да поставите сексуалността си сред основните си приоритети. Освободете се от навика си да запълвате деня си до краен предел. Този модел ви води директно към кисненето пред телевизора или изтъркулването в леглото с една-единствена мисъл ­ да заспите. Запазете, намерете време (и енергия) за любов и удоволствие. След това съживете огъня. Опитайте нови неща с гаджето си, говорете му за своите фантазии (всяка втора жена никога не го е правила), поемете инициативата (64 % от мъжете го обожават), изненадвайте него и себе си всеки ден.

 

Между 15 и 19 точки

Сластолюбива

Вие сте в “златната среда”. По-скоро се чувствате уютно в тялото си, имате своите сексуални върхове и спадове както всеки друг, но една твърде дълга самота би ви притеснила. Вашето хормонално търпение си има своите граници. Вие не можете да си представите живота без секс, а още по-малко любовта без желание.

 

Вашият проблем

Почти нямате такъв. Вашата сексуалност е открита (вие цените контрастите, различията, вариациите) и уравновесена (можете да стигате до крайност, но сте по-скоро лакома, отколкото ненаситна). Изключението е, когато не сте влюбена или пък сте недостатъчно влюбена (сексът като самоцел не е във ваш стил) или пък когато мъжът до вас има сексуални проблеми (продължителни) поради една или друга причина.

 

Вашите решения

Почти няма такива. Открийте какво трябва да направите, за да се чувствате достатъчно влюбена, за да преминете към действие, когато сексуалният ви живот от много време се намира в пустинята на Тартарас (там една жена очаквала мъжа на живота си, който никога не се появил). Едва ли трябва да нюансирате начина, по който виждате нещата. Дори ако изразявате по-лесно желанието си чрез нежността, не бива от това да правите заключение, че като се поддадете на сексуалното привличане, това пречи на чувствата (по един или друг начин). Вие имате по-скоро добро усещане за хората и ситуациите. Рискувате по-малко от другите да попаднете в лапите на големия лош вълк, ако той мине наоколо. Още по-малко когато имате любовна връзка. Ако вашето гадже вече не скача отгоре ви, не решавайте веднага, че той вече не ви обича, или пък си има друга. Желанието на един мъж е нещо много крехко. Когато нещо не върви в живота му или в работата, това се отразява върху сексуалността му. Но зависи също и от вас. Не бива да се чувствате виновна, че неговият шеф му върти номера, че майка му досажда по три пъти на ден или че неговият футболен клуб изостава в класирането. Затова пък можете да подпомогнете мъжката му гордост и либидо. Много рядко един мъж ще остане безразличен, когато една жена прилага всичките си хитрини, за да разпали сексуалността му.

 

Между 20 и 24 точки...

Страстна

Вероятно вие винаги сте проявявала голям интерес към секса (въпрос на вкус, на опит,...). Вие сте в групата на жените, които имат нужда от секс поне веднъж на ден, за да се чувстват добре. Или може би в момента изживявате голяма страст и сте съсредоточила вниманието си върху това да пренастроите всичките си сетива.

 

Вашият проблем

Сексът играе централна роля във вашето съществуване. Не бихте могла да минете без него. Или поне не за дълго. Един месец на въздържание би ви се сторил цяла вечност. В периоди на липса вие трудно бихте могла да си представите чувства там, където има само силни усещания. Често имате склонност да смесвате желанието и любовта, да се пристрастявате.

 

Вашите решения

Най-очевидното ­ трябва ви мъж като вас, за да може сексът да ви доставя възможно най-голямо удоволствие. Мъж, който има същите нужди и апетит. Макар че едва ли може да бъде напълно сигурно. Ако имате такъв човек в живота си, не го зарязвайте заради дребни недостатъци (например, ако понякога е безпаричен, или пък често изневерява...). Друг възможен проблем. С един мъж, който отдава прекалено голямо значение на кариерата си, на приятелите си, на семейството си или на хобито си, можете да си създадете сериозни проблеми. Можете да направите всичко за него, да изпробвате всякакви провокации, да изпълните танца със седемте воала, да се правите на омагьосана девица или на окована луда. Ще има ефект само веднъж. След това той ще си тръгне.

Най-трудното е, когато живеете съвсем сама. Как да не позволите на хормоните си да командват парада и да не се хвърлите на врата на първия сексапилен мъж, само защото всичко това ви липсва?! В такъв случай изходът е да намерите своите отдушници ­ някакъв спорт (чудесна възможност да изморите зверчето в себе си), някаква друга страст (може би пиано, за да се разсеете?), друго удоволствие като заместител, готвене, кино, работа (много поглъщаща, за да занимае съзнанието ви). Но, преди всичко, научете се да живеете без мъж до себе си. Щастието, удоволствието, могат да се появят и чрез вашите приятелки, вашата майка, вашата дъщеря...

 

25 и повече точки...

Обсебена

От този момент нататък всичко прекрачва границата на пристрастяването и прилича на нимфомания (особено ако сте по-близо до 44 точки). Може да се смята, че вие имате равнище на тестостерон (сексуалният хормон) като на мъж. Като всички мъже (или почти), вие живеете в една нервна атмосфера на сексуално напрежение. Имате авантюристично либидо.

Можете да правите любов от любопитство, за удоволствие или пък заради трите дни въздържание. Това лекува мигрените и успокоява нервите ви.

 

Вашият проблем

За вас сексът е нещо като дрога. Много бързо можете да се пристрастите, да станете зависима, когато някой мъж ви влезе под кожата. Или, при липсата му, имате реакции, които приличат на лакомия. В подобен случай подхождате консуматорски ­ използвате и изхвърляте, без много да се притеснявате за истинските си чувства или за евентуалните последици.

 

Вашите решения

Първо трябва да разберете, че като отнасяте всичко до секса, всъщност се опитвате да се предпазите. Ако предпочитате физическата любов, то е защото чувствата правят нещата прекалено сложни и понякога краят носи ужасни страдания. Вашата прекалено подчертана сексуалност (съблазнителните погледи, провокативното поведение, множеството партньори, представленията...) е начин да не се обвързвате емоционално, да не се задълбочавате в чувствен план. Така че най-трудното е да изоставите вредните си навици. Това няма да мине без една сексуална дезинтоксикация. Трябва да се научите да казвате “не” на всичко, което прилича на самоцелен секс и да сложите край на всички връзки, които се поддържат само и единствено от секса. Този период на въздържание, който може да продължи и няколко месеца, е неминуем. Само от вас зависи да се противопоставите на липсата, на фрустрацията. Единствено така можете да се надявате да постигнете истински емоционален и сексуален разцвет.

 

Лира Принт
Жил д'Амбра
Какъв психо-сексуален тип сте?
Предишна глава Начало Следваща глава