Лира Принт
Елена Господинова
689 безалкохолни коктейла
Предишна глава Начало Следваща глава

Коктейли афродизиаци



Бананов айс-коктейл

5 порции

2 банана, 50 г бадемови ядки, 400 г сладолед, 1/2 чаена чаша прясно мляко, 100 г сметана

В широки стъклени чаши се слага по една топка сладолед, отгоре кръгчета банани, втора топка сладолед, мляко, сметана и се поръсва със ситно смлени бадеми.

Бананите са традиционно използван афродизиак, тъй като енергетизират клетките на мускулите, нервната система и половите органи.

 

Млечен коктейл с банани

5 порции

1 литър прясно мляко, 2 банана, 3 чаени лъжички нес-кафе, 1 ванилия, 4 супени лъжици захар

Разбиват се бананите с половината от млякото и другите съставки с миксер и се разрежда с останалата половина от млякото.

 

Бананово мляко

5 порции

1 литър прясно мляко, 2 банана, 4 супени лъжици захар

Млякото се сварява със захарта и се охлажда. Разбиват се бананите с половината от млякото с миксер и се разрежда с останалото мляко.

 

Бананов млечен шейк

4 порции

2 чаени чаши прясно мляко, 250 г ванилов сладолед, 2 банана

Всички съставки се смесват и разбиват с миксер. Поднася се в чаши хайбол със сламка.

 

Бананов млечно-меден шейк

2 порции

1 чаша изстудено прясно мляко, 1 узрял банан, 1 супена лъжица лимонов сок, 1/2 супена лъжица мед, 2 супени лъжици сладолед

Смесват се млякото, бананът, лимоненият сок и медът и се разбиват с миксер. Сместа се разпределя в чаши хайбол и се добавя по 1 лъжица сладолед.

 

Таитянски коктейл

2 порции

2 чаши прясно мляко, 2 банана, 1 портокал, 1/2 чаша захар

Млякото се сварява със захарта и като изстине се прибавя сокът от портокала. Обелените банани се смачкват на каша, прибавя се млякото и сместа се разбива добре. Изстудява се и се поднася в чаши, като на ръба се закрепва по едно кръгче портокал.

 

Бананов млечен крем

1 банан, 100 мл течна сметана, 3 чаени лъжички захар

Нарежете банана на тънки кръгчета, прибавете сметаната и захарта и разбийте с миксер.

 

Бананов флип

2 порции

2 чаени чаши прясно мляко, 2 банана, 2 яйца, сок от 1 лимон, захар на вкус

Разбийте яйцата със захарта до пяна, прибавете нарязаните на тънки кръгчета банани, лимоновия сок, разбийте с миксера и накрая прибавете с непрекъснато разбъркване млякото.

 

Бананов флип “Тенеси”

1 жълтък, 1 малък банан, 180 мл студено мляко, 1 топка ванилов сладолед, 1 чаена лъжичка мед, 2 резенчета банан, 2 коктейлни черешки, 2 парченца ананас

Смесват се всички съставки в шейкър или в каната на блендер и се разбиват за 1 минута. Налива се в чаши хайбол и се украсява с плодовете, нанизани на коктейлна пика.

 

Бананова лимонада

4 порции

3 банана, сок от 2 портокала, 1 чаша мед, сок и кора от 1 лимон, 2 белтъка

Бананите се смачкват на каша, добавят се сокът, кората на лимона и портокаловият сок. Медът се разтваря в леко затоплената вода и с нея се заливат бананите. След като изстине се прибавят и разбитите на сняг белтъци. Поставя се в хладилника да се охлади, като на два пъти се разбърква с лъжица.

 

Кардамонов шербет

2 порции

15 зърна кардамон, 2 чаени лъжички цейлонски чай, 1/2 литър вода, 1/2 лимон, 100 г захар

Захарта се разтваря във водата, прибавят се зърната кардамон и се слага да заври. Свалете от огъня, добавете чая, похлупете и оставете да се запари за 15 минути. Прибавете сока от лимон охладете.

 

Тонизиращ нектар

4 порции

34 добре узрели кайсии, 200 г малини, сок от 1/2 зелен лимон, 1 литър къпинов сок

Смесете почистените от костилките кайсии с останалите продукти и разбийте с миксер. Сервира се в чаши хайбол с лед и сламка, а за украса могат да се използват ментови листа.

 

Златен еликсир на Фрина

2 порции

5 зрели кайсии, 2 жълтъка, 2 супени лъжици мед, 1 чаена чаша пресен гроздов сок, 5 печени лешникови ядки

Обелете кайсиите и счукайте на ситно лешниковите ядки. Смесете всички съставки и ги разбийте с миксер, изстудете, разклатете добре съда и поднесете в чаши колинс.

 

Никарагуански пиньол

2 порции

50 г какао, 25 грама захар, 1/2 литър прясно мляко

Смесете и разбъркайте какаото и захарта, прибавете млякото. Сложете сместа на много тих огън и търпеливо разбърквайте, докато добие необходимата гъстота и плътен маслен блясък.

 

Чай “Раджу”

4 порции

1 чаена чаша прясно мляко, 3 чаени чаши вода, 2 чаени лъжички цейлонски чай, захар, 1 коренче пресен джинджифил (или 1/2 чаена лъжичка настърган сух)

Разбъркайте в малка тенджера съставките и сложете на огъня да заври, след което намалете температурата, така че едва да къкри. Похлупете и оставете на много слаб огън за 30 минути. Прецедете и сервирайте може да се пие горещ или добре изстуден.

Вместо джинджифил може да се ползва кардамон 15 зърна.

 

Какаово мляко
с шоколадов сладолед

2 порции

100 г шоколадов сметанов сладолед, 40 г какао, 20 мл течна сметана, 160 мл прясно мляко

Разбъркайте какаото, течната сметана и млякото с миксер и разпределете в 2 чаши, във всяка от които добавете по топка сладолед.

 

Шоколадова напитка с канела

2 порции

250 г натурален (горчив) шоколад, 1/2 литър прясно мляко, 1 чаена лъжичка мляна канела

Настържете шоколада, сложете го в тенджера заедно с канелата и налейте млякото. Бавно загрейте до кипване, като разбърквате непрекъснато. После намалете огъня и оставете да къкри леко 5 минути. Свалете от огъня, оставете 5 минути при стайна температура и сервирайте горещо.

Тази напитка е била особено популярен афродизиак в Европа от началото на ХVIII в. и на мода при Людовик ХV.

 

Шоколадов флип

2 порции

2 чаени чаши прясно мляко, 3 супени лъжици шоколад на прах, 2 ванилии със захар, 1 прясно яйце, 2 кубчета лед

Разтворете шоколада в млякото, разбийте яйцето с ванилията и прибавете при непрекъснато бъркане и на тънка струя млякото. Налейте в чаши с по едно кубче лед в тях.

 

Шоколадово фрапе

2 порции

2 чаени чаши прясно мляко, 2 топки шоколадов сладолед, 1 чаша малинов сок

Разбийте добре млякото с малиновия сок, налейте в чаши хайбол и прибавете по една топка сладолед. Отгоре поръсете с настърган шоколад.

 

Ментов чай “Мустафа”

4 порции

1 изравнена супена лъжица зелен чай, 1 шепа листа от прясна мента, захар или мед за подслаждане, 3 чаени чаши вода

Изплакнете чайника с вряла вода, за да се нагрее добре. Водата за чая трябва да се стопли до поява на малки мехурчета на дъното на съда.Сложете чая в чайника и го попарете с 1/2 чаша гореща вода. Разклатете с 23 движения на китката и излейте водата. Така се отстранява характерния горчив привкус на зеления чай.

Добавете в чайника захар и мента, след което леко ги размесете с пръсти и залейте с вряла вода. Сложете чайника на огъня и след като кипне веднага го отстранете. Повторете тази операция още 2 пъти.

Оставете 5 минути да се запари, после налейте с прецеждане 1 чаша. Излейте я отново в чайника, след това повторете още 2 пъти. Така чаят се насища с жизнена енергия от въздуха и се освобождават ароматичните вещества в него.

 

Кафе “Мадам Помпадур”

2 порции

40 г шоколад, 40 мл течна сметана, 2 непълни чаши силно горещо кафе, канела, индийско орехче

Разтопете шоколада на водна баня и го смесете със сметаната. Разпределете сместа в чаши и ги допълнете с горещо кафе. Поръсете с по една щипка мляна канела и настъргано индийско орехче.

 

Гореща шоколадова пяна

2 порции

25 г натурален шоколад, 300 мл сварено мляко, захар, 1/2 супена лъжица гранули нес-кафе

Поставете настъргания шоколад и свареното мляко в каната на блендера и ги разбийте с максимална скорост за 15 секунди. Изсипете течността в чашите, подсладете и посипете с гранули кафе, преди да сервирате.

 

Млечно-шоколадов шейк

2 порции

300 мл прясно мляко, 1 супена лъжица течен шоколад, 2 топки ванилов сладолед, шоколадови пръчици за украса

Разбийте млякото с шоколада за 15 секунди. Налейте в чашите и прибавете по 1 топка сладолед, посипете с шоколадови пръчици. Поднесете веднага.

 

Ментово-шоколадова разхлада

2 порции

25 г натурален шоколад, 2 супени лъжици гореща вода, 1/4 чаена лъжичка ментова есенция, 300 мл прясно мляко, 2 топки ванилов сладолед

Загряват се за 10 секунди шоколада и горещата вода. Добавят се останалите съставки и се оставя да ври още 15 секунди. Готовата напитка се налива в чаши хайбол и се гарнира с шоколад.

 

Шоколадово мляко

2 порции

25 г натурален шоколад, 4 супени лъжици преварена вода, 300 мл прясно мляко, 2 супени лъжици разбита сметана

Кипнете шоколада и горещата вода за 10 секунди, добавете млякото и кипнете за още 10 секунди. Украсете с шприцованата разбита сметана.

 

Фина шоколодова напитка

4 порции

4 чаени лъжички какао, 4 чаени лъжички захар, 3 чаени чаши студено мляко, 250 г сладка сметана, 2 ванлиии, 50 г леко запечени лешници, 4 резена сладък портокал, 4 череши, 4 вафлички

Смесете какаото и захарта и ги сварете с 4 супени лъжици вода, след което охладете. Разбъркайте със студеното мляко и изсипете с кубчета лед в 4 чаши колинс. Разбийте отделно сметаната с ванилията и малко захар, докато се стегне. Счукайте или смелете лешниците. Сложете сметаната върху шоколадовото мляко, поръсете с лешниците и украсете с по резенче портокал, череша и вафличка.

 

Шоколадово-крушов шейк

2 порции

1 зряла круша, 30 г настърган шоколад, 1 супена лъжица мед, 1 яйце, 300500 мл прясно мляко, настъргана кора от лимон или портокал

Смесете нарязаната на парченца круша, настърганата кора, настъргания шоколад и меда и разбийте с миксера (с турбоприставката на 3 степен). Добавете прясното мляко и яйцето и разбийте на пяна. Поднесете веднага в чаши колинс.

 

Ябълков коктейл

5 ябълки, 1/8 чаена лъжичка смлян кардамон, щипка шафран, щипка индийско орехче, 10 капки розова вода (или няколко листенца от роза), гроздов сок

Обелете ябълките, отстранете семенната кутийка и ги пресовайте или разбийте с миксер на пюре. Към 1/2 чаша от това пюре добавете 100 мл гроздов сок, разбъркайте и поднесете. Пие се най-малко един час след хранене.

 

Ябълково-бананов коктейл

100 г бананово пюре, 100 мл ябълков сок, 1 чаена лъжичка лимонов сок

Разбийте пюрето със соковете и поднесете веднага.

 

Коктейл с грозде и лук

1 чаша гроздов сок, 1 чаена лъжичка пресен сок от кромид лук, 1 чаена лъжичка мед

Смесете соковете, разбъркайте до разтваряне на меда и поднесете веднага. Ако този коктейл се пие от мъжа в продължение на 45 дни, един час преди сън, той повишава неговата сексуална сила и оплодителна способност (в случаите на безплодие).

 

Коктейл от манго

1 чаша сок от узряло (жълто) манго, 1/2 чаша прясно мляко, щипка кардамон, шипка индийско орехче, 1 чаена лъжичка топено краве масло

Този коктейл се консумира на два пъти първо изпийте сока от манго, а един час или повече след това изпийте сместа от млякото и подправките. Прибавя енергия и жизненост и действа като афродизиак.

 


Лира Принт
Елена Господинова
689 безалкохолни коктейла
Предишна глава Начало Следваща глава